Hudpleje til kombineret hud i 2024

Hos BedsteHudpleje.dk ønsker vi, at kunne bidrage med relevant viden omkring hudpleje, til alle hudtyper. Derfor skal vi selvfølgelig også omkring kombineret hud, og hvordan du bedst kan pleje den. Hvilke produkter er relevante for netop denne hudtype? Det vil vi kigge nærmere på i denne artikel.

 

Hvad er kombineret hud?

Har du kombineret hud, vil du ofte opleve, at din pande, næse og hage (t-zonen), bliver blank i løbet af dagen. Ligeledes kan du opleve en tendens til urenheder og tilstopninger.

Kombineret hud er kendetegnet ved, at man både har olieholdige og tørre områder. T-zonen er ofte den olierede, mens kinder og øjenområder er tørre.

Dette kræver selvfølgelig en helt særlig hudplejerutine, og det handler om at finde de produkter, der kan balancere huden. Du skal derfor både kigge på noget, der kan være effektivt for t-zonen samt de tørre områder.

Det, og en række konkrete produkter, vil vi kigge nærmere på i denne artikel.

 

Hvordan får jeg en god hudplejerutine?

Som nævnt, skal kombineret hud plejes på den rette måde, og der er heldigvis udviklet en masse gode produkter hertil. Som altid skal hudplejerutinen gerne starte med en god omgang rens.


Rens

Alle hudtyper har behov for at blive renset hver dag, for at den kan forblive sund. Med hverdagens makeup, diverse produkter og miljøpåvirkninger, er det vigtigt at få renset huden fri for snavs.

Kender du f.eks. til denne:

 

Clinique Liquid Facial Soap Cleanser Oily Skin

Jeg synes personligt selv, at Clinique er et fremragende brand på rigtig mange områder, og denne Liquid Facial Soap er ingen undtagelse.

Jeg har selv været rigtig glad for at bruge den, da den er mild, skånsom og fjerner snavs effektivt. Det er derudover et produkt, der har til formål at beskytte hudens naturlige fugtbalance, hvilket gør, at du modsat mange andre produkter, ikke står tilbage med en stram eller tør hud.

Rensen er god til kombineret hud, og bruges både morgen og aften. Den kan med fordel kombineres med de øvrige produkter i Cliniques 3-trinssystem.

Hvis du går op i andres anmeldelser af et produkt, vil du også kunne se, at det faktisk er et kæmpe hit. Det bliver i særdeleshed rost for sin nænsomme pleje som efterlader en dejlig og blød hud. Klar til de næste trin i rutinen.


Skintonic

Andet trin i rutinen, står på en omgang skintonic. Og, hvad er her bedst for den kombinerede hud? Det bedste vil være, at gå efter et produkt, der kan opfriske huden samt balancere. Skintonic er et effektivt produkt til den kombinerede hud, da de fleste faktisk har hudbalancerende egenskaber, som denne hudtype netop har brug for.
Men er der ikke noget, der er bedre end andet, tænker du måske nok? Og jo, det vil der selvfølgelig altid være. Så når du går på jagt efter den perfekte skintonic, så læs gerne egenskaber, anmeldelser m.m. igennem, så du får det helt rigtig produkt.

Skal jeg komme med min anbefaling til en god skintonic til kombineret hud, vil det være denne:

 

Clinique – Jumbo Clarifying Lotion Twice a Day Exfoliator 2

 

Det faldt mig meget naturligt, at anbefale dette produkt, i forlængelse af ansigtsrensen. For det ER bare et effektivt 3-trinssystem, som Clinique har fået sammensat. Denne eksfolierende lotion fjerner det overskydende snavs, døde hudceller og giver bare en glattere hud. Derudover går den ind og forbereder huden på fugt, så huden er klar til næste step. Denne lotion går ind og ”åbner” huden op, så den bliver mere modtagelig for de sidste trin i din hudplejerutine. Det anbefales, at man bruger den både morgen og aften.

Produktet bliver rost for at give en tydelig og mærkbar virkning. Man føler sig frisk i lang tid og huden bliver renset godt igennem.

Hvad jeg også har kunne se i forbindelse med min research er, at når først man har prøvet produktet, slipper mange det ikke igen.


Øjencreme

Det er ikke alle, der går lige meget op i dette trin af en hudplejerutine. Men husk på, at øjenområdet er noget af den tyndeste og sarteste hud på kroppen, og kræver selvfølgelig også noget pleje. Find derfor en god creme hertil, der bidrager med god fugt. Der findes rigtig mange egenskaber i en øjencreme, så alt efter, hvilket behov du har, er der mange muligheder. 


Som altid vil jeg fremhæve et produkt, og denne har faktisk ikke været svær. Min anbefaling til øjencreme er: 


FILORGA – NCEF-Reverse Eyes 15 ml


Jeg er personligt rigtig glad for Filorga’s produkter, og denne er heller ikke en undtagelse. Det er en multikorrigerende øjencreme, der indeholder en række gode egenskaber. Den skulle hjælpe på rynker, mørke rander og poser. Derudover går den ind og bidrager til fasthed og fornyet glød. Du vil opleve en forbedret hudkvalitet omkring øjnene. 

Som nævnt er jeg selv rigtig glad for dette brand, og jeg kan se, at rigtig mange også bekræfter, at denne øjencreme skaber fantastiske resultater. Der ligges især vægt på følgende ved cremen: 

• Den udglatter 

• Den fjerner poser ved øjnene 

• Drøj i brug 

• God konsistens 

• Fedter ikke

• Behagelig på huden 

• Mindsker fine linjer 

• Let kølende effekt 

• Hurtige synlige resultater 


Dette er mit bedste bud på en øjencreme til den kombinerede hud. Den indeholder selvfølgelig mange andre egenskaber end blot ”pleje”, så hvis du ikke ønsker anti-age effekten eller andet, skal du måske kigge efter en anden mere simpel creme. Denne står også til en normalpris på 665 kr., men som mange også skriver, så er den det værd, for den holder, hvad den lover. 


Serum


Næstsidste trin i hudplejerutinen til kombineret hud, er serum. Her skal du ind og kigge på, hvad din hud har brug for og, hvilke egenskaber du ønsker i en serum. Til en kombineret hud handler det primært om at finde en, der kan levere en god mængde fugt og antioxidanter. Dog skal det også være en, der kan gå ind og modvirke en potentiel overproduktion af olie.

Undersøg markedet og kig på mulighederne. Måske du også ønsker anti-age egenskaber, noget der modvirker pigmentforandringer eller lignende? Eller måske du bare vil have et simpelt produkt? Det er selvfølgelig meget subjektiv, hvad der er det rette produkt – men min anbefaling til en god serum til kombineret hud, vil være denne:

 

RAZ SKINCARE – A-Retinoid 5%


Dette er et produkt, som jeg stadig har til gode og prøve. Men jeg har hørt virkelig godt om det, og kan også se, at det er meget anmelderrost.

Det er et serum, der binder fugt samt stimulerer dannelsen af kollagen. Derudover vil man med tiden opleve en forbedret overhud samt mindskning af linjer og rynker. Den har ligeledes god effekt på akne og solskadet hud.

Når jeg går ind og læser anmeldelserne på dette produkt, er jeg ikke i tvivl om, at det er det næste serum, som jeg skal prøve. Flere kalder det ligefrem et mirakelmiddel, og årsagen til, at de ingen rynker har. Der ses hurtigt synlige resultater, og den fugter og plejer rigtig, rigtig godt.


Dagcreme/natcreme

Sidste trin i rutinen er en god omgang creme. Det er nu tid til, at huden skal gennemfugtes. En kombineret hud vil have godt af en dag/natcreme med en lidt lettere konsistens. Du skal på udkig efter en creme, der leverer fugt til dine tørre områder, men som samtidig undgår at tilføre yderligere olie til din t-zone.

Vil du ikke ud i og skulle købe både en dagcreme og natcreme, findes der også cremer, der både kan anvendes om morgenen og aftenen. Det får du et bud på her:

 

EMBRYOLISSE – Lait Creme Concentre Fugtighedscreme


Dette er en yderst nærende fugtighedscreme – perfekt til den kombinerede hud. Cremen tilfører huden fugt og holder den i balance. Hudens barriere bliver beskyttet mod angreb som forurening, stress og udtørring. Er du meget mærket af tør hud, bliver den af cremen udglattet og gennemfugtet, og du står tilbage med en blød hud.

Denne creme får ros for følgende:

• God all-round creme
• Trænger hurtigt ind i huden
• God under makeup
• Fedter ikke
• Skøn duft
• Giver rigtig blød hud
• Fugter godt
• Fin pris
• Drøj i brug


Kom godt i gang med din hudplejerutine

Jeg håber, at jeg med min artikel her, har hjulpet dig på vej mod en god hudplejerutine. Den kombinerede hud kræver som fortalt, de helt rigtige produkter, for at kunne balance huden. Hvis ikke det bliver mine anbefalede produkter, så håber jeg hvert fald, at du finder de helt rigtige til netop din hud. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål til indholdet eller produkterne. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top