Solcreme til børn

Bedst i test – solcreme til børn

Jeg har tidligere lavet et indlæg, der handlede om bedste solcreme i 2024. Der kom vi lidt generelt ind på, hvilke der var de bedste til f.eks. ansigtet, budget, børn og premium. Jeg synes dog også, at det er på sin plads, at vi laver et dedikeret indlæg, der handler om solcreme til børn, da de jo i høj grad har brug for den gode beskyttelse.

Så lad os dykke ned i, hvad der er på markedet, og hvilken, der efter min mening er den allerbedste. Jeg har udvalgt, hvad jeg synes, er de bedste kandidater:

LA ROCHE-POSAY – Anthelios Uvmune 400 Kids Invisble Spray SPF 50+

RUDOLPH CARE – Kids Sun Lotion SPF 30 / SPF 50

VICHY – Capital Soleil Kids Cell Protect Solspray SPF 50+

LILLE KANIN – Solcreme SPF 50+

NIVEA – Sun Kids Sensitive Procect & Play Spray SPF 50

LA ROCHE-POSAY – Anthelios Uvmune 400 Kids Invisble Spray SPF 50+
Du får her lækker solcreme som spray med  solfaktor 50. Den giver en meget høj UVA- og UVB beskyttelse til barnets hud. Barnet efterlades ikke med hvide mærker, og hvis du har en lille vandhund, kan jeg også glæde dig med, at den er ekstra vandresistent.

Solcremen er derudover hypoallergen, let at påføre, ikke fedtende og uden parfume.

Hvorfor skal man vælge denne?
Måske kender du til La Roche-Posay fra dine egne hudpleprodukter? Så ved du også, hvad det er for et brand, og hvilke værdier de har. Hvis ikke, kan jeg fortælle dig, at denne solcreme til børn især roses for, at den er utrolig god og rar på huden, har en ganske mild duft og er vandafvisende. Den fedter ikke, og svier ikke, hvis uheldet skulle være ude, og den nærmer sig øjenområdet.

Du kan købe solcremen lige her.

RUDOLPH CARE – Kids Sun Lotion SPF 30 / SPF 50

Denne kan både fås med SPF 30 og SPF 50. Her får du en skøn og mild sollotion, der både er vandafvisende samt beskytter barnets hud effektivt mod UVA- og UVV-stråler. Den indeholder både kølende aloe vera, lindrende agurkeekstrakt, nærende rapsolie samt beroligende kamille. Den er samtidig fri for parfume og er nem at smøre ud på barnets hud.

Du vil opleve en solcreme, der hurtigt trænger ind i huden og som ikke efterlader en klistret eller hvide hinde. Denne er dermed rigtig nem som forældre (eller andre) at arbejde med.

Slutteligt kan det nævnes, at denne solcreme også er Svanemærket samt certificeret med Vegan Trademark.

Hvorfor skal man vælge denne?
Hvis du leder efter en god og fugtgivende solcreme, med god holdbarhed og god konsistens, så kan denne godt være det rette valg. Den roses for at give en god beskyttelse og være nem at smøre ud. Den efterlader ikke huden fedtet og mange nævner, at det er den bedste de har prøvet.

Du kan købe solcremen lige her.

VICHY – Vichy Capital Soleil Anti-Sand Mist Kids SPF50+

Her får du en solcreme-spray med SPF 50. Jeg er selv stor tilhænger af spray-varianter, men det er jo nok en smagssag.

Du får her en solcreme, der er udviklet til barnets sensitive hud. Den giver en bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler og absorberes hurtigt i huden, uden at fedtet eller efterlade en hvid hinde. Den er samtidig både vand, sved og sandresistent. Med denne solcreme, undgå du simpelthen, at sand klæber til huden. Så er du meget på stranden – er denne næsten et must-have!

Sidst men ikke mindst er den dermatologisk testet, hypoallergen samt fri for parfume.

Hvorfor skal man vælge denne?

Hvis man ligesom mig, er glad for spray-varianter, er denne rigtig god. Den er nem at arbejde med, og indeholder rigtig gode egenskaber. Flere roser den for at være noget af det bedste de har brugt til deres børn – og den roses især for at være så nemt at påføre.

Du kan finde solcremen her.

LILLE KANIN – Solcreme SPF 50+

Her får du en solcreme, der først og fremmest er meget vandafvisende og derudover selvfølgelig beskytter godt med UVA- og UVB-stråler. Den indeholder SPF 50, og kan fås i flere størrelser. Det er en solcreme, der er nem og arbejde med, og trænger hurtigt ind i barnets hud. Ligeledes beskytter cremen hudens fugtbalance, og kan anvendes af både børn og voksne.

Cremen er Allergy Certificed, dermatologisk testet, uden parfume, vegansk samt astma og allergivenlig.

Hvorfor skal man vælge denne?

Den roses rigtig meget af forbrugerne, først og fremmest fordi den er så let at arbejde med, og den holder hvad den lover.

Når du vælger Lille Kanin får du milde, skånsomme hudplejeprodukter, der er specielt udviklet til barnet.

Du kan finde solcremen her.

NIVEA – Sun Kids Sensitiv Trigger Spray

Med Nivea’s solcreme til børn, får du en 5-i-1 beskyttelse mod solskoldning, langvarige skader samt en reduceret risiko for sollallergi.

Trods sin lavere pris får du stadig gode egenskaber. Det er en parfumefri spray-solcreme, der er vandafvisende samt hudkompatibilitet pædiatrisk godkendt.

Det er en solcreme, der er let at smøre ud og som hurtigt trænger ind i huden. Den er ekstra vandafvisende, så barnet stadig kan hygge sig med vand og leg.

Hvorfor skal man vælge denne?

Det er en god budget-solcreme, der stadig indeholder gode egenskaber og giver god beskyttelse til barnet. Dosering er god, du bliver ikke overøst med solcreme, når du trykker.

Denne solcreme, har en lidt anderledes spray-funktion, hvilket den faktisk roses for. Hvis man er forældre ved man godt, at det ikke altid er lige nemt at putte solcreme på barnet, men denne nævner flere, at barnet finder interessant, og ser lidt som en sjov ”skyder.” Solcreme-påførelsen bliver pludselig en lidt mere spændende aktivitet.

Du kan købe solcremen her.

Hvilken solcreme til børn er så bedst?

Alle de bud, som jeg er kommet med herover, er solcremer som jeg enten selv har prøvet på mit barn, eller haft i overvejelserne. Alle solcremerne bliver rost rigtig meget, så det er marginaler, der adskiller dem fra hinanden.

Ønsker du ikke, at bruge en formue på solcremen, synes jeg, at du skal gå med Nivea’s. Udover, at indeholde en masse gode egenskaber og være budgetvenlig, kan den også bare gøre solcreme-påførelsen til en sjov leg.

Skal jeg dog se bort fra pris – må jeg erkende, at min helt store favorit er:

LA ROCHE-POSAY – Anthelios Uvmune 400 Kids Invisble Spray SPF 50+


Jeg er generelt ret stor fan af La Roche-Posay, og det ikke uden grund. De laver altså bare nogle gode og veltænkte produkter, der tager højde for hud og behov. Det samme er gældende i deres produkter til børn – f.eks. solcremen her.

Jeg synes, at en spray er noget bedre end den traditionelle creme. Hvilket også er derfor, at det var denne kandidat, der kom med i testen, og ikke den creme, der vandt under mit andet indlæg. Udover, at min barn synes det er en sjov funktion, så er cremen også bare en vinder, da den emmer af kvalitet, og simpelthen er så rar at påføre og efterlader mit barn ”ikke-fedtet” og godt beskyttet. Har man ikke prøvet La Roche-Posay til sig selv, vil du nok overveje det kraftigt, efter at have brugt denne til dit barn (eller måske dig selv?). Denne solcreme får hvert fald min varmeste anbefaling til alle børnefamilier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top