Bedste hudpleje til fedtet hud i 2024

En fedtet hud, er et alment problem blandt mange. Ofte er det primært pande, næste og hage, også kaldet t-zonen, der rammes. Den fedtede hud skyldes en overproduktion af talg, og de fleste med denne hudtype oplever ofte urenheder og tilstopninger, men pas på med at forveksle uren hud og fedtet hud, der er forskel. Du kan læse mere om uren hud, og hvad det er, i blogindlægget herom.

Vi har sat os for at levere de bedste anbefalinger til, hvordan du kan mindske eller behandle den fedtede hud. Der findes et hav af produkter, der renser og regulerer talgproduktionen, men det er samtidig også en jungle, hvor man konstant bliver lovet det ene mirakelmiddel efter det andet. Så, hvad skal man så prøve? Det vil vi dykke ned i, i denne artikel, hvor vi ligeledes kommer med et par konkrete anbefalinger.


Hvad skyldes den fedtede hud?

Som vi kom lidt ind på før, skyldes fedtet hud talgkirtler, der udskiller fedt i huden. Udskilning af fedt er egentlig ganske fint, da det forhindrer, at vores hud dehydrerer. Dog kan der også ske en overproduktion af fedt, der udskilles, og det er denne overproduktion, der medfører den fedtede hud.

Men, hvorfor opstår overproduktionen tænker du måske? Faktisk er det sådan, at man fra naturens side godt bare kan have en øget talgproduktion. Dog kan der selvfølgelig også være andre faktorer, der spiller ind.

Måske du opholder dig meget i et fugtigt miljø, der kan give anledning til fedtet hud?

Måske skyldes det din kost? De hormoner, der findes i mejeriprodukter kan godt være årsag til overproduktion af talg.

Eller, måske anvender du hudprodukter, der ikke er velegnet til din hudtype? Netop dette emne vil vi belyse lidt mere herunder, da der er rigtig mange gode produkter, som du med fordel kan anvende til en fedtet hudtype.


Hvilke hudplejeprodukter skal jeg vælge til fedtet hud?

Ønsker du den fulde hudplejerutine til fedtet hud? Vi har herunder samlet en rutine, der går all-in på den fedtede hud. Det er vigtigt, at produkterne bruges i den rækkefølge som nævnes. Du kan også gøre rutinen mere simpel, hvis du synes det bliver en for dyr eller omfattende omgang. Det vigtigste i rutinen er rens, serum og creme.

Rens

Noget af det allerbedste du kan gøre for en fedtet hud, er en grundig rens, morgen og aften! Sørg for at finde en mild rens, der fugter godt og ikke udtørrer, da det ellers vil medføre en ny overproduktion af talg. Kig gerne efter en cremet ansigtsrens.

Kender du f.eks. til Dermalogica, og deres udvalg af rens? Vi kan anbefale dig, at se nærmere på deres Dermalogica Special Cleansing Gel. Den er kendt for at arbejde sig blidt ind i huden samt for at have en beroligende og lindrende effekt. Denne rens, renser, uden at udtørre huden. Den har især fået ros for følgende:

  • Drøj i brug
  • Renser skånsomt og effektivt
  • Kølende og beroligende

Det er et produkt, der generelt får fine anmeldelser – og det forstår vi faktisk godt. Dermalogica tilbyder nogle rigtige gode produkter, som vi kan se, også vinder manges hjerter. Det er naturlige produkter, der ofte er velegnet til de fleste hudtyper. Der findes selvfølgelig rigtig mange gode produkter derude, der er velegnet til den fedtet hud. Vi vil afdække flere af disse blandt vores bedst i test, men denne rens er hvert fald anbefalelsesværdig når vi snakker en god rens, til den fedtede hud.


Skintonic

Hvorfor skal man bruge skintonic, er det ikke bare en krads omgang, der efterlader huden helt stram og tør? Svaret er nej! Det kan godt være, at det måske var sådan førhen, og det har afskrækket folk lidt fra produktet. I dag er skintonic et fremragende produkt, der ikke nok med at have en rensende effekt, også tilfører fugt. Husk dog selvfølgelig på, at der er forskel fra mærke til mærke samt, hvilken hudtype det skal anvendes til. Så undersøg produktet nøje, når du leder efter en skintonic til fedtet hud. Skintonic forbereder din hud på den efterfølgende creme, hvilket gør, at den bedre vil trænge ind i huden.

Skal jeg give et godt bud på en skintonic til fedtet hud, vil jeg gerne fremhæve denne:

Ole Henriksen – Balancing Force Oil Control Toner

Produktet fremhæves især fordi, at produktet effektivt absorberer overskydende talg. Ligeledes hjælper produktet til at rense huden, fjerne tilstoppede porer og minimere synligheden af dem. Du vil få en friskere teint og der skabes en sund balance i huden. Samtidig har produktet en eksfolierende effekt.

Produktet bliver i anmeldelser komplimenteret for:

  • Velduftende
  • Mindsker urenheder
  • Føles behagelig på huden
  • Forfriskende
  • Sammentrækker porer


Øjencreme

Øjencreme er også en vigtig del af rutinen, men ofte et step, der bliver glemt eller nedprioriteres. Huden omkring øjnene er dog ret udsat. Dette skyldes, at huden er meget tynd her, og dermed også lettere påvirkes af f.eks. vejret. Området er dog også udsat for konstant ansigtsmimik, og har derfor brug for en god mængde pleje. Kender du f.eks.:

ECOOKING – øjencreme tube

Denne er velegnet til de fleste hudtyper, herunder fedtet hud, og går nænsomt ind og plejer den sarte hud omkring øjnene. Ligeledes fugtes huden, og mikrocirkulationen og kollagenproduktionen øges.

Cremen komplimenteres for:

  • En lækker konsistens
  • Nem at arbejde med
  • Giver god fugt
  • Kølende effekt


Serum

Når man kigger efter serum til fedtet hud, kan man med fordel vælge et let og fugtgivende produkt. Gerne en serum, der bekæmper forstørrede porer, eller som måske forebygger bumser, alt efter, hvilket problem du gerne vil løse.

Når det gælder serum synes vi, at der er en, der ofte skiller sig ud – og den er faktisk velegnet til både fedtet hud, tør, kombineret og normal hud. Den passer til alle aldre, men har du behov for noget anti-age effekt oveni hatten, ja så får du også det med.

Derudover genopbygger, fugter, ilter og nærer den huden. Den beskytter og giver en fast og blød hud. Du kender den måske allerede, men hvis ikke, kan vi virkelig anbefale dig at kigge på:

Clarins Double Serum All Skin.

Hvis du går anmeldelser igennem, vil du tydeligt se, at den bare virker! Godt nok er prisen også derefter, så alt efter, hvad du ønsker og hvilket budget du har, kan den virkelig være værd at kigge på. Den vil også blive inddraget, når vi på et tidspunkt tester de bedste sera på markedet.


Creme

Så er vi kommet til det sidste trin, når vi snakker hudplejerutine til fedtet hud. Her kommer dagcreme eller natcreme ind i billedet. Her til sidst, skal huden nemlig gennemfugtes.

Mange undrer sig nok over, at en fedtet hud skal gennemfugtes på den måde, når den jo producerer så meget fedt i sig selv? Selvom huden er fedtet, har den også behov for f.eks. vand og mange andre ingredienser man finder i (gode) cremer. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken creme du vælger, da den selvfølgelig skal være velegnet til fedtet hud. Gå f.eks. efter en gel-creme med en let konsistens, der fugter.

Kender du f.eks. til en af CLINIQUE’s best-seller?

Moisture Surge 100-Hour Auto-Replenishing Moisturizing Face Cream

Denne er velegnet til alle hudtyper. Det er en oliefri gelcreme, der er fremragende fugtgivende. Den indeholder egenskaber, der gør, at produktet trænger dybt ind i huden, så du får fugt, der trænger ind i mange lag af huden. Ligeledes holder cremen i 100 timer, også selvom du vasker ansigtet!


Er du blevet klogere på din hudplejerutine?

Vi håber, at vi med ovenstående gennemgang af hudplejerutine, har hjulpet dig lidt på vej til, hvordan du bedst plejer din fedtede hud. Selvom, at anbefalingerne selvfølgelig er subjektive, baserer vi altid vores produktforslag på egne erfaringer, gennemgående research af produkter samt andre brugers vurderinger/anmeldelser af produkterne.

Vores allerstørste ønske er, at kunne bidrage med relevant viden og gode anbefalinger, så du kan give din hudtype de bedste forudsætninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top